Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Поведенческата бездна
Изчерпан

Поведенческата бездна

Цена: 20,00 лв.
Очаквайте ново зареждане
За книгата

Книгата показва прости начини, с които да спрем да правим глупави неща с парите си. Емоцията е опасна за парите ни- често правим това, което смятаме за правилно, вместо това, което действително е- това поведение формира един вид "поведенческа бездна". Ползвайки простички рисунки и достъпни обяснения, авторът помага да избягваме капаните, които постоянно си поставяме сами.

За автора
Карл Ричардс е финансов съветник, който в последно време е крайно фрустриран от тенденцията хората да повтарят своите грешки отново и отново по отношение на своите спестявания и инвестиции. В своя блог за" Ню Йорк Таймс", Ричардс призовава своите читатели да не се стремят към вземането на съвършени решения, а просто на такива, които работят.

Читателите за книгата


Светослав Чернев

Написана на 'разбираем ' от всички език.не дава готови решения, а напътства към функциониращи такива.разглежда психологическа та връзка между човешките емоции и финансите ( инвестиции и спестявания ).

10.4.2020 г.

Дани Ангелова

Книгата „Поведенческата бездна“ ни учи как да бъдем самоуверени, да не бъдем алчни и добре да преценяме риска. Трябва да имаме цел, план за действие, да бъдем гъвкави според промените на пазара и да намираме точните инвестиции за нашите цели. Авторът дава насоки, как да откриваме най-печелившата за нас инвестиция. Съветът му е да не следваме „тълпата“ и да не гледаме какво е ставало в миналото. Инвестицията не е забавление. Книгата ни учи да не следваме съветите на непознати, а сами да преценим кое ще е най-добре за нас. Подбирайте най-добрата информация! Мислете и бъдете себе си!

10.4.2020 г.

Пламен Петров

Книгата ми допадна много със съветите и правилата ,които трябва да бъдат спазвани за постигане на нашата цел. Нещата ,които на пръв прочит ми направиха силно впечатление са няколко: Резултатите ни зависят само от нас самите, защо : защото ние правим действията.Трябва да съумеем да намерим баланса между алчност и страх. Не трябва да следваме тълпата при вземане на решения, а да се следва плана който сме поставили.Отлагането на придобивки ,които смятаме за необходими и които мислим ,че са неотложни с три дни и тогава ще преценим дали наистина имаме нужда от тях "действа ". Заключение,Спазване на правилата,дори да се наложи да променяме курса ,целта е една за да постигнем успех!

11.4.2020 г.

Пламен Райчев

Книга за инвестирането и как да мислим за да инвестираме сигурно и дългосрочно. Хареса ми, беше лесна за четене и ме научи да бъда по предпазлив и разумен при избора си на инвестиции.

22.4.2020 г.

Георги Величков

Книгата е най-балансираната книга за лични финанси от книгите на тогедър-засяга спестяването, застраховането и инвестициите, а не крайност за едно от трите. Подходяща е да преценим кои стъпки сме направили и кои не и дали е редно да направим по горна стъпка ако не сме направили предишната. Помага да си припомним дали вървим в правилната посока в моменти на съмнения и дали има смисъл от притесненията ни, които имаме в момента. Не на последно място, дава добър ориентир къде бъркаме с това да сме щастливи, що се отнася до парите ни.

4.5.2020 г.