Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Добрият късмет

Добрият късмет

Цена: 20,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

"Добрият късмет" е книга, обясняваща разликата между обикновения късмет (случаен и мимолетен) и добрия късмет (който всеки сам създава и затова той не ни оставя цял живот), написана под формата на приказка за двама рицари. 
Оказва се, че повечето от ударилите джакпота на тото, лотарии и пр. губят всичко в рамките на 4 до 7 години, докато хората, които дължат успеха само на себе си и на своите инициативи, ясно осъзнават произхода на своята добра съдба. Разбират процеса, който я създава и знаят, че същите принципи могат да се задействат отново и отново. 
Въз основа на наблюдението си, авторите формулират пет принципа и десет правила на добрия късмет. 
Който ги разбере и спазва, ще бъде винаги късметлия!

За автора
Алекс Ровира и Фернандо Триас де Бес са двама професори по маркетинг, които написват черновата на книгата само за осем часа, но зад тях стоят три години обмисляне и изследвания върху действията на хората и техният живот.

Читателите за книгата


Веселина Петкова

Книгата „Добрият късмет“ дойде при мен вероятно „неслучайно“. Прочетох я на един дъх, за няколко часа, на пейка в парка. Точно както при срещата на двамата главни герои, която, както се оказва в края на историята, също не е случайна.
Книгата добавя стойност не само с извлечените житейски истини и мъдрост, а и поради това, че провокира ума на различни нива, разглежда поведенчески модели.
Съдържанието е представено под формата на приказка, легенда и проследява изпитанията и преживяванията на персонажите. При сугестопедичния метод на усвояване на информация е доказано, че човек възприема с лекота и удоволствие нови знания посредством играта, изкуството, забавлението. Така и тук, чрез фантастичната история, във въображението на читателя възникват образите на героите и той, представяйки си ги, се припознава в тях, като се свързва не само на умствено, но и на емоционално ниво, откривайки психологически черти, които вече притежава или иска да развие в себе си. Така поуките, важните заключения, от всеки етап, през който преминават героите, преследвайки целта, се усвояват естествено, а не сухо теоретически. Показана е система от стъпки, последователни действия, които е необходимо да бъдат направени за постигане на желяния резултат. Един психологически процес, при който съзнанието се изправя срещу своите ограничения, предразсъдъци, страхове – все причини да не направи нещо. Което е съществената част – без подготовка на необходимите условия, реални постъпки, постоянство и вяра, семената на късмета не могат да покълнат. Те са там, но чакат необходимата среда за проявлението си. Градивните действия са жизнената енергия, която ни движи и прави възможна промяната.

Веднъж един учител бил запитан: „Учителю, още дълго ли трябва да чакаме щастието да ни споходи?“ Отговорът бил: „Ако чакате, ще е дълго.“
Насладете се на пътуването...към себе си, на свързаността си с другите и света!

Благодаря на Martin Dimov, който ме насочи към Иван Белчев от Together Bulgariа, чрез когото книгата „Добрият късмет“ достигна до мен.

28.8.2018 г.

Ели Андреева

"Добрият късмет" ми хареса, защото винаги нещата, представени чрез реални примери са много по-разбираеми и достоверни. Написана е под формата на приказка и започва със срещата на двама стари приятели, което я прави четиво за хора от различни възрастови групи. Чете се на един дъх и ни дава повод да помислим дали когато не сме постигнали нещо е било само, защото не сме дали всичко от себе си и не сме го искали достатъчно."
- Ели Андреева

18.9.2018 г.