Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Пределите на пазара

Пределите на пазара

Цена: 30,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

До осемдесетте години на миналия век се разразяваха дебати по това дали икономиката трябва да се ръководи от пазарните механизми или от държавното планиране. Те се въртяха около темата "пазарът или държавата", всяко от които имаше своите пламенни поддръжници. Въпросът беше: едното или другото. Или пазарът или държавата. 

Междувременно научихме няколко неща. Първо е, че една централизирана планова икономика не функционира. Такава икономика никъде не е успяла да създаде задоволителни материални блага за населението. Вторият урок, който научихме е, че никъде не съществува пазарна система в чист вид. Всички икономически системи, които пазнаваме, са смесени и съчетават пазара и държавната власт. 

Единственият въпрос от значение е именно как конкретно да се реализира това съчетание?

 

Тогедър Академия започва нов низ от специализирани обучения / дискусии с цел анализ и конкретни съвети за внедряване на знания от книги за личностно и финансово развитие! Препоръчваме да се регистрират хора, които са прочели съответната книга и имат желание да прилагат прочетеното в нея на практика!
Предстоящи събитияhttps://www.facebook.com/togetherbulgaria/events
За автора
Пол де Грауве

Читателите за книгата


Стефан Лазаров

От ,,Пределите на пазара'' научих доста полезни неща. Стана ми много ясно каква е връзкате между свободния пазар и държавата. Много ми разшири виждането относно световната икономика ! Уникално

25.8.2020 г.