Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Зеленият крал

Зеленият крал

Цена: 25,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

"Зеленият крал" е най-популярното и най-значителното произведение на Пол-Лу Сюлицер. Това е роман за борбата на Реб Климрод в дебрите на световните финансови джунгли, за трагичната му любов към една жена и утопичната мечта да създаде своя държава върху вече прекроената карта на земята.

За автора
Бащата на Сюлицър е еврейски имигрант от Румъния, който умира, когато Сюлицер е на 10. Шест години по-късно Сюлицер се присъединява към търговска компания, която оперира в Близкия изток. Според неговия редактор той става най-младият изпълнителен директор във Франция на 21 години и прави богатството си за продажба на джаджи (по-специално ключодържатели, които били много популярни между 1960 и 1970 г.) във Великобритания, които той внасял от Далечния Изток. През 1968 г. той създава холдингова компания и създава фирма за финансови консултанции.

Читателите за книгата


Златомир Стоянов

Зеленият крал е книга която чаках от няколко месеца,за нея разбрах от
едно видео на Ивелин Михайлов, в което той я препоръча. Чакането си
струваше. Книгата за мен лично ми показа, че не трябва да си слагаме
бариери. Книгата показва, че е възможно да постигнем целите и мечтите си
колкото и големи и нереалистични дори и луди да изглеждат, щом си ги
помисли или ги споделим с някого.

9.5.2020 г.

Иван Ценов

След прочитането на "Зеленият крал" останах слисан от условията, в които са били принудени да живеят милиони хора по света по време на войните. Един от тези хора е главният герой в книгата ( написана по действителен случай ) , на който съдбата му отрежда да премине през най-големите мъчения на онова време. Начинът, по който той се справя със всичко, мащабът на действията му при изграждането на неговата бизнес империя след това ми помогнаха да осъзная всъщност, колко на дребно сме програмирани да мислим ние хората и как се съсредоточаваме върху маловажните си проблеми. 
"Зеленият крал" ми помогна да се отърся от много предразсъдъци и да гледам по-мащабно на нещата, които искам да постигна. Препоръчвам на всеки, който иска да си помогне със същото.

26.5.2020 г.

Мариана Димитрова Симеонова

Зеления крал - една книга, която всеки човек трябва да прочете, за да осъзнае силата на духа силата, която носи в себе си. Как липсата на ограничения в съзнанието на всеки човек може да го освободи и той да изгради мечтите си, правейки всички хора по пътя си щастливи.Това е пример как правейки добри дела, създавайки блага с дипломатичност можеш да изградиш един свят изпълнен с градивност и любов. Никога не бива да се отказваш от своите мечти, действай без страх и с любов  в сърцето си.Тогава цялата Вселена ще те подкрепи и насърчи да вървиш напред. Много сила и енергия много положителен заряд носи тази книга.
Благодаря на Together за възможността да я имам.
Желая успех на всички вас!

29.5.2020 г.

Веселина Петкова

Книгата "Зеленият крал" ме впечатли с необикновената съдба на Реб Климрод, културната и ерудирана среда, в която е израснал и възпитан, формирала качествата на характера му и дала отпечатък върху фината му душевност. Не случайно е бил избран, въпреки крехката си възраст да придружава години наред висшите нацистки офицери, а престоят му в концлагерите и изпитанията там въздигат духа му и допринасят за външното владеене и гранитно изражение. Както и силното въздействие върху всеки, който е имал досег с него. Без да омаловажавам феноменалната му памет и финансовите достижения със създаването на хиляди дружества в различни икономически сфери, за мен изпъква на преден план това, че Реб никога не е придавал стойност на парите и стремежа към самоцелното им натрупване. Водещи са самата съзидателна енергия, човеколюбието, дълбока чувствителност и вътрешно съпреживяване и желанието за облагородяване на средата, усета за честност и справедливост. Което е и божествената искра, присъща на всички велики творци и изследователи на живота. Стремежът към съвършенство да направиш всичко по-възможно най-добрия начин. Зеленият крал е вдъхновяваща история за осъществяване на мечти!

30.6.2020 г.

Десислава Лукич

"Зеленият крал"...книга, която прочиташ на един дъх и след това дълго мълчиш. Книга, която открива пред теб свят изпълнен с вечните битки на злото и доброто. С изначалните човешки ценности със силата на човешкия дух. В нея има всичко-исторически данни, лична история, любов, самота, човечност, зверства, хуманност и идеализъм превърнат в реалност. Просто я прочети!

18.6.2020 г.

Иван Радулски

Зеленият крал е една изключително запленяваща книга разказваща за невероятния късмет на един евреин по времето на Втората световна война. Който емигрира в Америка в преследване на своята мечта. Историята му ни показва защо не трябва да спираме да преследваме мечтите си. Да мислим винаги мащабно, защото това е единствения начин за постигане на дълготрайни резултати. Горещо препоръчвам книгата на всички хора, които са амбициозни, обичат да разширяват полезрението си и смятат, че са по някакъв начин по различни от масата.

19.6.2020 г.

Велислава Гагова

Аз не знам какво да кажа...наистина. Имаше моменти, в които ме караше да настръхвам, но финалът направо счупи рекордите! В тази книга има по малко от всичко. Цялата гама от човешки чувства. Различни характери. Грабващо начало и разтърсващ финал. Това е първата книга, която докато чета не мога и да си представя какъв би бил финалът й. Имена и дати се редуваха като мънистата на огромен гердан - от онези с перличките, дето не знаеш откъде започва и къде свършва, всяко от мънистата допринася цялостната красота и функционалност на бижуто. Доста често не разбирах Реб, но накрая Сетиниац и Тарас ми помогнаха доста. Много ми хареса композицията като цяло - кръгът от 5 май до 5 май. Хареса ми, че въпреки цялата несигурност и скептицизъм на всички във връзка с това, което Реб правеше, той продължи да бъде верен на мечтата си. Хареса ми отношението му към парите - просто като средство за постигане на нещо голямо, смислено, стойностно. Хареса ми смелостта на Реб да излиза извън границите на общоприетото, многопластовата му личност. И като цяло - сега смятам, че когато човек има мечта, трябва да я превърне в цел и да е готов да се бори за нея, защото няма невъзможни неща.  Невъзможното е просто опасна психологическа нагласа, която често преобразува измамните предубеждения в доказани истини.

15.7.2020 г.

Христиана Ненчева Шарлопова

Зеленият крал е книга, която всеки трябва да прочете! Още повече - трябва да се изучава още в училище. Това е книга за силата на човешкия дух. Учи ни не само на това, че възможностите ни са неограничени, но и че за да постигнем нещо мащабно трябва да сме обединени и да разчитаме един на друг. Показва ни, че винаги трябва да се стремим да постигнем нещо много по-голямо от нас и в полза на човечеството. Кара ни да се замислим за нашите ценности, идеали и в каква посока всъщност трябва да се движим. Преплетените истории и многобройните герои начело със самият Крал - Реб Климрод ни държат в очакване на развръзката от началото на книгата до самият и край. 
Ако четеш това и все още не си прочел книгата - направи го, думите са излишни.

16.7.2020 г.