Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Сам Уолтън: Произведено в Америка

Сам Уолтън: Произведено в Америка

Цена: 30,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

Това е биографична книга за живота на създателя на Уолмарт (Walmart) - Сам Уолтън (Sam Walton). Историята на Сам я описват като истинската американска мечта - работлив човек, който се разбира с всички, успява да се изгради дори и сред голяма конкуренция, като предлага подобаващо обслужване на клиентите. Започва да гради Уолмарт, когато е на 45 години, и превръща фирмата в империя. Ключови послания от книгата относно клиентите са: никога да не спира изучаването на нуждите на клиентите, експериментирането и грижата за тях. Ключови послания относно работата със съдружници е да се търси мотивацията им, да се споделят приходите и в този процес да има забавление. 

Десетте основни принципа на Сам Уолтън за изграждане на бизнес:
1. Вяра: Отдайте се на бизнеса си. Вярвайте в него повече от всеки друг.
2. Споделяне: Споделяй печалбите си със своите съдружници
3. Мотивация: Мотивирай партньорите си - парите не са достатъчни - високи цели, насърчаване на състезателния дух, документиране на резултатите, обзалагания, смяна на различни дейности - всичко това с цел непредсказуемост
4. Комуникирай всичко, което ти е възможно на партньорите си
5. Давай признание на всичко, което твоите съдружници правят за общия бизнес
6. Празнувай успеха си и не се вземай твърде насериозно
7. Слушай активно всички във фирмата си
8. Надскочи очакванията на клиентите си
9. Контролирай разходите си по-добре от конкурентите си
10. Бъди срещу течението - там, където всички правят едно и също, не ти е мястото; има друго място за теб.

Тогедър Академия започва нов низ от специализирани обучения / дискусии с цел анализ и конкретни съвети за внедряване на знания от книги за личностно и финансово развитие! Препоръчваме да се регистрират хора, които са прочели съответната книга и имат желание да прилагат прочетеното в нея на практика!
Предстоящи събитияhttps://www.facebook.com/togetherbulgaria/events
За автора
Сам Уолтън е американски бизнесмен и предприемач, известен с основаването на Уолмарт. Роден е през 1918 година и е почитал през 1992 година. Уолмарт се е превърнала в най-голяма корпорация и най големият частен работотодател в света. Имало е период, в който Сам Уолтън е бил най-богатият човек в Америка.

Читателите за книгата


Красимир Машев

Книгата ми хареса доста! От нея разбрах доста неща, за които съм се чудил до сега как са възможни. Много добре обяснява автора стъпка по стъпка от самото начало как е изградил неговата империя още през средата на миналия век. С какви технологии е можел да разполага още тогава, наистина съм учуден!
Много добър пример е дори за нас в днешни дни как трябва да се преследват цели, как да организираме работата си и най-вече как да търсим най-добрия персонал и не на последно място да можем да го задържим.
Препоръчвам горещо книгата на всеки, който е решил да нагази в сферата на търговията или вече е в нея. Един прекрасен пример за мащабно мислене и добра организация! 

28.1.2021 г.

Даниела Несторова

Това е една лична история на Сам Уолтън базирана на неговия опит. По много подробен и достъпен начин авторът е описал как е започнал бизнеса си от едно малко магазинче през 70те години и се е превърнал във гиганта Уолмарт, който съществува и до днес, като значим фактор във търговията на дребно. Той става толкова богат, че истинското предизвикателство се крие не в начина по който се прави бизнес, а в това синовете му да ценят всеки долар, да мотивира внуците му да работят със същия устрем и отдаденост, като него.

Завладяваща и вдъхновяваща, тази книга трябва да бъде прочетена от всеки, който цели успех.

7.3.2021 г.