Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Сам Уолтън: Произведено в Америка

Сам Уолтън: Произведено в Америка

Цена: 30,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

Това е биографична книга за живота на създателя на Уолмарт (Walmart) - Сам Уолтън (Sam Walton). Историята на Сам я описват като истинската американска мечта - работлив човек, който се разбира с всички, успява да се изгради дори и сред голяма конкуренция, като предлага подобаващо обслужване на клиентите. Започва да гради Уолмарт, когато е на 45 години, и превръща фирмата в империя. Ключови послания от книгата относно клиентите са: никога да не спира изучаването на нуждите на клиентите, експериментирането и грижата за тях. Ключови послания относно работата със съдружници е да се търси мотивацията им, да се споделят приходите и в този процес да има забавление. 

Десетте основни принципа на Сам Уолтън за изграждане на бизнес:
1. Вяра: Отдайте се на бизнеса си. Вярвайте в него повече от всеки друг.
2. Споделяне: Споделяй печалбите си със своите съдружници
3. Мотивация: Мотивирай партньорите си - парите не са достатъчни - високи цели, насърчаване на състезателния дух, документиране на резултатите, обзалагания, смяна на различни дейности - всичко това с цел непредсказуемост
4. Комуникирай всичко, което ти е възможно на партньорите си
5. Давай признание на всичко, което твоите съдружници правят за общия бизнес
6. Празнувай успеха си и не се вземай твърде насериозно
7. Слушай активно всички във фирмата си
8. Надскочи очакванията на клиентите си
9. Контролирай разходите си по-добре от конкурентите си
10. Бъди срещу течението - там, където всички правят едно и също, не ти е мястото; има друго място за теб.

За автора
Сам Уолтън е американски бизнесмен и предприемач, известен с основаването на Уолмарт. Роден е през 1918 година и е почитал през 1992 година. Уолмарт се е превърнала в най-голяма корпорация и най големият частен работотодател в света. Имало е период, в който Сам Уолтън е бил най-богатият човек в Америка.