Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Настъпващата чума

Настъпващата чума

Цена: 50,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

Публикувана за първи път през 1994 г. „НАСТЪПВАЩАТА ЧУМА: нововъзникващи болести  в свят извън равновесие“ става бестселър според класацията на Ню Йорк Таймс през 1994-95. Лори Гарет изследва и пише „НАСТЪПВАЩАТА ЧУМА“ в продължение на десет години. Тази брилянтна книга предава мрачно послание: че може би навлизаме в период на драматични промени в отношенията ни с инфекциозните заболявания. Това е единствената книга, която рисува плашещ портрет на голяма част от безбройните инфекциозни заболявания, застрашаващи човечеството: малария, туберкулоза, холера, бубонна чума, жълта треска, сифилис, както и нововъзникващите вируси и бактериални инфекции, които учените наскоро идентифицират и с които се борят: СПИН, легионерска болест, свински грип, пренасяни от гризачи хантавируси, синдром на токсичния шок, ешерихия коли, треска Ласа и смъртоносните вируси Марбург и Ебола.

„НАСТЪПВАЩАТА ЧУМА“ е книга, която променя мирогледа и разтърсва читателя до основи, който се сблъсква с горчивата истина, че човек не може да победи в необятния патогенен свят. Единствената болест, за която се твърди, че е изкоренена от лицето на земята е едрата шарка. С останалите вируси и бактерии просто се учим да живеем.

В момента, с оглед богатото си минало и експертиза, Лори Гарет е най-често канения коментатор в САЩ, относно текущата пандемия от Ковид-19. Поразителна е приликата между разказите на Гарет и настоящата ситуация, в която попадна света без да очаква.

„НАСТЪПВАЩАТА ЧУМА“ е книга, подходяща за всеки, които иска да знае какво се случва в съвременния свят, който не иска да бъде манипулиран и заблуждаван, тъй като най-голяма истина е, че историята има тенденцията да се повтаря.

За автора
Гарет е експерт по глобално здравеопазване с акцент върху нововъзникващите и отново-появяващите се заболявания, биотероризма, общественото здраве и неговите ефекти върху външната политика и националната сигурност. В хода на кариерата си тя е част от разследването на над 30 различни епидемии. Към момента е старши сътрудник по глобално здраве в Съвета за външна политика. Тя е единствената писателка, която е удостоена с трите големи журналистически П награди: Пулицър, Пийбоди и Полк.