Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Въведение в еволюционната психология

Въведение в еволюционната психология

Цена: 40,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

„Въведение в еволюционната психология“ е книга, която всички актьори от филма „Матрицата“ е било нужна да прочетат, преди да започнат да снимат кадрите за филма. Книгата е написана на достъпен език с множество илюстрации и изображения. Дава една различна научна гледна точка относно поведението на хората и решенията, които взимаме.

Опирайки се на еволюционната биология и когнитивната психология, тази книга разглеждаща развитието на човешкия ум, анализира как той се различава от умовете на маймуните и дали разликата между мъжката и женската психология може да бъде обяснена с еволюционни термини.

Въпреки че не е изрично разделена по този начин, книгата може да бъде разглеждана в три части. Първата част представя основна информация за еволюционната биология и когнитивната психология. Втората част на книгата изследва областите на човешкото поведение и вземането на решения, където еволюционната психология излага своите най-убедителни аргументи – напр. семейни отношения, диетични решения, отвращение, сътрудничество, алтруизъм и т.н. Последният раздел разглежда някои от критиките, отправени срещу еволюционната психология. Тези критики са ограничени до три научни оплаквания относно дисциплината (т.е. пан-адаптационизъм, редукционизъм и генетичен детерминизъм). 

Книгата подходяща за всеки, който се интересува и иска да научи повече за естеството на човешката еволюция, когнитивната психология, както и за данните от антропологията, приматологията и археологията. 

За автора
Дилън Еванс (роден на 18 август 1966 г.) е британски учен и автор, известен с работата си върху емоциите и плацебо ефекта, както и теориите на Жак Лакан. Еванс е отявлен атеист, който пише и изнася лекции по атеизъм и свързани с него теми. Притежава докторска степен по философия от Лондонското училище по икономика и е преподавател по поведенчески науки в Медицинския факултет на Юнивърсити Колидж Корк в Ирландия. Пише редовно за Guardian и редовно участва в радио предаванията на BBC. През 2006 г. у Дилан Еванс се заражда идеята за неконвенционален живот. По принцип идеята на „Експериментът Утопия” е проста и трогателна: група доброволци утописти следва да живеят, работят и придобиват нови умения заедно за ограничен период от време – 18 месеца – като с това да разиграят възможния сценарий след глобална катастрофа, когато ще трябва да се грижат сами за оцеляването си. Утопизмът не е просто ексцентричен проект, а потенциална стратегия за оцеляване. Въпреки обнадеждаващото начало, последват редица разочарования.