Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Онези, които мислеха различно

Онези, които мислеха различно

Цена: 40,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

Прочетете историите на няколко „outsiders“ /такова е и заглавието на книгата на английски/ - пионери в бизнесите си, хора, които мислят различно, които не се движат по утъпканите пътища на обществото и които поемат рискове и отговорности, достатъчно големи, че останалите да сведат глава и да се учат и копират от тях.

В тази книга, авторът Уил Торндайк представя аналитичната мъдрост на успешната кариера в инвестирането, оценявайки отблизо представянето на компаниите и техните лидери. Ще срещнете осем индивидуалистични изпълнителни директори, чиито средни възвръщаемости на фирмите превъзхождат S&P 500 с коефициент двадесет — с други думи, инвестиция от 10 000 долара под ръководството на всеки от тези изпълнителни директори, средно би имала стойност от над 1,5 милиона долара двадесет и пет години по-късно. Може да не знаете всичките им имена, но ще разпознаете компаниите им: General Cinema, Ralston Purina, The Washington Post Company, Berkshire Hathaway, General Dynamics, Capital Cities Broadcasting, TCI и Teledyne. 

Скромни, непретенциозни, тези „нестандартни ръководители“ избягват Уолстрийт и пресата и не следват най-горещите нови тенденции в управлението. Вместо това споделяха специфични черти, които насочват тях и компаниите, които водят към печелившите траектории: изключителен фокус върху стойността на акциите, за разлика от печалбата или растежа на продажбите; изключителен талант за разпределяне на капитала и работа с човешкия ресурси; и вярата, че паричният поток, а не отчетените печалби, определя дългосрочната стойност на компанията.

Книгата, препоръчвана от самият Уорън Бъфет, е подходяща за предприемачи, финансисти, мениджъри и ръководители, както и за всеки, който е склонен да мисли извън традиционните очертания. Книгата показва, че когато проявиш смелост и индивидуалност, когато си готов да следваш вярванията си, доста често печелиш.

СЪДЪРЖАНИЕ

Предговор: Сингълтънвил

Въведение: Интелигентно иконоборство 

ГЛАВА 1: Машина за вечна възвръщаемост

ГЛАВА 2: Необикновеният собственик на конгломерат

ГЛАВА 3: Преструктуриране

ГЛАВА 4: Създаване на стойност в бързоразвиващ се стрийминг

ГЛАВА 5: Вдовицата поема кормилото

ГЛАВА 6: Публично изкупуване с ливъридж

ГЛАВА 7: Оптимизиране на семейната фирма

ГЛАВА 8: Инвеститорът като главен изпълнителен директор

ГЛАВА 9: Радикална рационалност

За автора
Уилям Торндайк младши е основател и управляващ директор на Housatonic Partners, водеща частна инвестиционна компания в Бостън и Сан Франциско. Заемал е поста на директор в над 30 компании. Завършил е Харвардския колеж и Станфордското висше училище по бизнес и е автор на книгата „Онези, които мислеха различно“, която е преведена на десет езика.