Литература

Нашето издателство е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себеусъвършенстването и приложната психология. Основаната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на Тогедър България.
Законът на успеха

Законът на успеха

Цена: 80,00 лв.
Доставки се извършват и в чужбина
За книгата

„Аз приех поръчението на Андрю Карнеги да систематизирам и публикувам принципите на успеха, когато бях студент по право в Джорджтаунския университет. За усилията си не получих от Карнеги нищо освен покриването на транспортните разходи. Моята отдаденост на тази задача доста усложни живота ми. Трябваше да издържам семейството, а много от роднините ми се подиграваха на целта, която преследвах. Работих двадесет години: интервюирах президенти, избиратели, основатели на големи компании и видни филантропи. Тъй като тези хора често не осъзнаваха принципите, които прилагаха – просто действаха, – отне ми много време да ги наблюдавам и да определям характера на силите, които смятах, че действат чрез тях. Вместо да правя пари за себе си, вършех работа за други. Повярвайте ми, имаше моменти, когато ми беше трудно да запазя положителната си психическа настройка и упорство, притиснат между трудностите и семейните ядове. Това, което ме караше да продължавам, бе убедеността, че  един ден не само ще завърша успешно работата си, но и че тогава ще се гордея със себе си. Струваше ли си да давам повече от себе си през тези двадесет години и да понеса всички тези трудности? Отговорът е очевиден.“ - Наполеон Хил

За автора
Наполеон Хил е роден е на 26 октомври 1883 г. в малък град от щата Вирджиния. Почива през 1970 г. Ранното му детство не е спокойно. Майка му умира, когато е бил на 9. Баща му се жени повторно след около две години Наполеон Хил се сдобива с мащеха. Тя е била вдовица на директора на училище и настоявала младото момче да ходи редовно на училище и на църква, което като резултат дава, че едва на 13 години започва да пише във вестника на баща си. Няколко години по-късно завършва гимназия и отива да учи в бизнес училище. Успява след това да учи и в правно училище, но поради липса на средства се отказва. След обучението си започва да придобива опит по различни направления в бизнеса и участва в проекти, които правят опитът му доста богат. Основава собствено училище „Вашингтонски колеж за автомобилно инженерство". Обучението се състои в това учениците да проектират, създават, шофират и продават автомобили. След около 10 години обаче е закрито училището и тогава става съосновател на бизнес с бонбони, наречен „Betsy Ross Candy Shop". По-късно Наполеон Хил създава ново училище в Чикаго - „Джордж Вашингтон институт", където той възнамерява да запознае студентите с принципите за успех и самочувствие. Това училище също биза закрито и той продължава напред с други бизнес начинания. Повратната точка в живота на Наполеон Хил е през 1908 г., когато е поканен да интервюира Андрю Карнеги - известен за времето си американски бизнесмен. От тричасово интервю се превъръща в тридневно - дни, в които Андрю Карнеги му дава идеята да структурира първата в света философия на личностните постижения, базирани на принципите на успеха. Карнеги съветва Хил да вземе интервюта от най-успелите хора на своето време като Хенри Форд, Томас Едисон и Джон Д. Рокфелер. След това той използва следващите 20 години за изучаване, набавяне, описание на историите на тези успешни личности. Пози начин през 1928 г. той пише осемте тома на "Законът на успеха".