Специализиран семинар по управление на лични финанси

Лекторите в Тогедър Академи са професионалисти, които имат дългогодишна практика в управлението на личните финанси. Работили са с много хора и благодарение на системата, която преподават, са постигнали заложените цели. Извели са много опростен и достъпен за всеки човек модел за управление на личните финанси.

Пламен Кънчев

Казвам се Пламен Кънчев. Роден съм на 19-ти Октомври 1980 година и съм израстнал в гр. Казанлък. От малък ме учат да се съобразявам с "реалната" действителност и най-вече да се стремя към сигурност в живота си. Действията ми в тази посока бяха изцяло базирани на общоприетите стандарти - да си осигуря добър доход; да притежавам собствено жилище, което да изплатя възможно най-бързо - дори това да бъде на цената на ограничения; да създам семейство; да осигуря добър стандарт на живот за себе си и за семейството си; да съм професионалист в работата си. Средата в която се развивах имаше сходни разбирания за живота, което ми даваше увереност, че съм на прав път.

Първото ми образование е инженерно, след което преминах следдипломна квалификация по застрахователен мениджмънт и финанси. Започнах кариерата си в сферата на Информационните Технологии - като програмист, и бързо се развих като висококвалифициран специалист и ръководен кадър. През 2007 година ме потърсиха за работа в чужбина, благодарение на което дохода ми щеше значително да се увеличи. Реших да отида, за да мога да изплатя ипотечния си кредит и лизинга на новия си автомобил. Така, за по-малко от година, щях да мога да се върна за постоянно в България, и нямаше повече да мисля за кредити и задължения.

Значително по-високият доход провокира желание в мен да получа повече информация за финансите, вследствие на което в края на същата година успях да посетя семинар в тази посока. Това, което ми направи най-голямо впечатление бе - още с колко много информация не съм запознат в тази посока. Така реших да започна да чета препоръчаната ми литература от вече успешни хора. Благодарение на няколкото книги, които прочетох установих, че цял живот съм подтискал желанието си за успех, и че вследствие на постигането на един сравнително добър стандарт на живот за България, съм спрял да търся възможност да се развивам и израствам. Хората около мен също не търсеха такива възможности, така че аз нямаше как да знам, че има такъв път на развитие.

След известно проучване намерих компания, в която да мога да постигна желания от мен успех в разумен срок от няколко години. Взех решение да сменя изцяло посоката си на развитие - подадох предизвестие за напускане и започнах изцяло от нулата да се развивам в напълно различна сфера и бранш. Благодарение на работата си в новата компания, успях да получа добре структурирани знания по посока на финансите. В процеса на своето развитие започнах да прилагам принципите описани от успешните хора, независимо от сериозните финансови затруднения в които изпаднах - поради новата ми сфера на дейност и липсата на твърдо заплащане. В действителност успях да спазя всички правила - въпреки, че не можех да намаля значително нито текущите си разходи, нито стандарта на живот, който вече водех.

Благодарение на спазването на цялостният модел за управление на личните ми финанси успях да постигна финансова стабилност и свобода само за няколко години, а през периода в който прилагах тези принципи постепенно се превърнах в един от най-успешните професионалисти в сферата на финансите и застраховането.